Η Φιλοσοφία του Ανθρώπου στο ΝηΣί - ένα Κίνημα Θετικής Παρακίνησης

Δημιουργός

Ο  Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.

Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί.

Τα βιβλία του Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνωστών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Τόσο αυτά όσο και το βιβλίο-ημερολόγιο Γράψε τη δική σου Ιστορία έγιναν γρήγορα από τα ευπώλητα της κατηγορίας τους. Το τελευταίο του έργο έχει τίτλο Η ΑΛΗ8ΕΙΑ και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες. 

Τυρίνος, ο κλέφτης φόβων είναι το πρώτο παραμύθι του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy με απώτερο στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αν τις είχαμε διδαχθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή κι έναν πιο όμορφο κόσμο.  

Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν.

Περισσότερα:

Ποιήματα και κείμενά του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις τέχνης και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έργα του διανέμονται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Υπήρξε συνεργάτης του protagon.gr (ταξιδιωτικά διηγήματα – Κατηγορία Τόπος).

Συνεντεύξεις, άρθρα, ποιήματα, και διηγήματά του είναι δημοσιευμένα στην LIFO, στην Athens Voice, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στον Ελεύθερο Τύπο,  στο in.gr, στο TVXS, στο Fractal, στο Psychology.gr, στο Ow.gr,στην Enallaktikidrasi.com, στο Parapolitika.gr, στο Bovary.gr, στο Thriveglobal.gr, στο Ipop.gr, στο Positivelife.gr, στο Love Yourself magazine, στο περιοδικό People, στο Andro, στο Hello,στο Culturenow.gr,στο περιοδικό Περιποίησης Κουκούτσι, στο Λογοτεχνικό περιοδικό Κελαινώ, στην εφημερίδα πόλης (free press) Monitor, στο Fresh και Chimeres, στα ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά Λογοτεχνικό Μπιστρό, Βακχικόν, Το Παράθυρο και άλλα.

Τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες όπως το MEGA, ο Alpha TV, το ONE TV, η ΕΡΤ, ΣΙΓΜΑ TV, ο ANTRadio, ο ΣΚΑΪ 100,3, LOVE FM, Αθήνα 9,84, Best Radio 94,7, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Ρυθμός 9,49EASY 97,2, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Ngradio.gr, και άλλα φιλοξενούν συνεντεύξεις του.

Οι δυο βάσεις της φιλοσοφίας του είναι:

“Αλλάζοντας έναν, που θα αλλάξει μία, που θα αλλάξει έναν, αλλάζεις τον κόσμο.
Μην ξεχάσεις να ξεκινήσεις από το “ΕΓΩ”.

‘‘Δώσε περισσότερα από όσα λαμβάνεις και θα λάβεις περισσότερα από όσα έδωσες’’  

Μέσα από τα αποφθέγματα, τα κείμενα, τα videos, την προσωπική αλληλεπίδραση, τα σεμινάρια και τα βιβλία του βοηθά ανθρώπους να βοηθήσουν τον εαυτό τους και να φτάσουν σε αυτό που εκείνοι αποκαλούν επιτυχία. Προσωπικά πιστεύει ότι: Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η ευτυχία. Ο τρόπος για να φέρει κάποιος ουσιαστική αλλαγή στη ζωή του είναι να αναλάβει την ευθύνη των αποτελεσμάτων του. Έτσι όχι μόνο μπορεί να δημιουργήσει αυτό που επιθυμεί, αλλά και να κρατήσει το αποτέλεσμα ακόμα κι όταν δεν είναι δίπλα του ο μέντοράς του.

Tο αληθινό πάθος του Νικόλα είναι να βοηθά ανθρώπους στην πραγμάτωση των στόχων τους. Πρωτίστως τους παρακινεί να ανακαλύψουν την εργασία, την επιστήμη, την τέχνη, το άθλημα, τον τομέα, εκείνο τελοσπάντων που κάνει την καρδιά τους να χτυπά δυνατά. “Νόημα βρίσκει κάποιος στη ζωή, μόνο όταν έχει βρει το νόημα της ζωής του. Και το νόημα της ζωής είναι να ακολουθείς τα όνειρά σου”. Το να βρει κάποιος το σκοπό της ζωής του είναι το σημαντικότερο βήμα για να φτάσει στην ευτυχία. Μέσα από δοκιμασμένες στρατηγικές, παρακινεί τους ανθρώπους να βρουν το σκοπό τους, να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό όραμα, να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να οδηγηθούν στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Όταν συνεργάζεται με επιχειρήσεις, ομάδες, οργανισμούς (leadership – business seminars), o στόχος του είναι η ουσιαστική αύξηση των αποτελεσμάτων τους μέσα από τη μεγέθυνση του οράματός τους, την επίτευξη των στόχων τους, την δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και την ανάδειξη της ηγετικής ικανότητας των ανθρώπων που τις αποτελούν.

Αποφθέγματα που τον αντιπροσωπεύουν: 

Είναι στη φύση του ανθρώπου να ξεπερνά τη φύση του. 

Το αδύνατο είναι εφικτό. Όλα τα άλλα είναι παρεξήγηση.


Στους δρόμους που επιλέξαμε να διαβούμε τα ροδοπέταλα είναι δική μας ευθύνη.

2022: “Τυρίνος” (Παραμύθι)– εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

2021:
“Η Αλήθεια” – εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

2020:
“Grow – Ιστορίες Management & Ηγεσίας” – εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ  (συλλογικό έργο)

2019:
“Γράψε τη δική σου ιστορία. Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων” – εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

2018:
“Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;” – εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ “Ανάβαλε την αναβλητικότητά σου” – εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ – δωρεάν e-book Καταβάστε ελεύθερα το e-book πατώντας εδώ

2016: “Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου” – εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

2015: “Η Λήδα στον κόσμο των γραμμάτων” – εκδόσεις OPENBOOK (παραμύθι – e-book)

2014:  Ο μικρός Γρηγόρης και ο καλόκακος λύκος – εκδόσεις IslandofMan (παραμύθι – e-book) Φίλων Σοφίες. 203 αποφθέγματα κυκλοφορούν ελεύθερα – εκδόσεις IslandofMan (αποφθέγματα, συλλογικό e-book)

2013:  Ιστορίες Διαδικτύου – Τα 20 πρώτα διηγήματα του 2ου διαγωνισμού διηγήματος Λόγω Τέχνης – εκδόσεις OPENBOOK

2012:  #Tweet_Stories – Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες – εκδόσεις OPENBOOK (συλλογή μικροδιηγημάτων) «Η καταγωγή του Τάνγκο» – εκδόσεις IslandOfMan (κείμενο, σχέδιο, ποίηση, φωτογραφίες, βίντεο – e-book) «12/12/12 ^ Οκτώ ιστορίες για μια πλατεία» – εκδόσεις OPENBOOK (διηγήματα – συλλογικό e-book)

2011: «Δήγμα Γραφής» – εκδόσεις OPENBOOK (διηγήματα – συλλογικό e-book)

2009: «Μουσικές Πατρίδες Παντού» (βιβλίο ποιημάτων ομώνυμης έκθεσης τέχνης)

Δικτυακός τόπος

www.IslandOfMan.gr

Social Media:

Shopping Basket