Για Παιδιά / Γονείς / Εκπαιδευτικούς

Υπηρεσίες Υποστήριξης

Παιδιά-Έφηβοι

Τα παιδιά/οι έφηβοι μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις σχέσεις με τους άλλους, μα πριν απ’ όλα, τη σχέση με τον εαυτό τους. Μπαίνουν στη διαδικασία να αναζητήσουν απαντήσεις σε δημιουργικές ερωτήσεις τις οποίες έχουν θέσει τα ίδια:

 • Ποιος είμαι;
 • Τι θέλω; Τι δεν θέλω;
 • Τι νιώθω;
 • Πώς διαχειρίζομαι το συναίσθημα;
 • Μπορώ να γίνω μάγος των συναισθημάτων μου;
 • Όταν είμαι στα καλύτερα μου τι κάνω; Πώς μπορώ να βρεθώ σε αυτή τη συνθήκη ξανά;
 • Πώς μπορώ να μετατρέψω τον φόβο σε φίλο μου;
 • Τι ονειρεύομαι;
 • Πώς θα δουλέψω πάνω στα όνειρα μου;


Γονείς/φροντιστές/εκπαιδευτικοί

Ο γονέας/φροντιστής/εκπαιδευτικός λαμβάνει υποστήριξη ώστε:

 • Να εφαρμόσει τις τεχνικές της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί στο οικογενειακό/εκπαιδευτικό πλαίσιο.
 • Να ενισχύσει την ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού και να είναι επαρκώς ενημερωμένος για να λαμβάνει τις ιδανικές αποφάσεις για την οικογένεια του/την ομάδα παιδιών που έχει υπό την ευθύνη του.
 • Να δουλέψει ο ίδιος τον εαυτό του επαναπροσδιορίζοντας τον γονικό του ρόλο, το ρόλο του ως φροντιστής ή τον εκπαιδευτικό του ρόλο.
 • Να φροντίσει το παιδί μέσα του, δίνοντας στον εαυτό του όλα εκείνα που δεν έλαβε ως παιδί (reparenting).

Όλα τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα από ομάδα Ψυχολόγων-Ψυχοθεραπευτών Παιδιών και Εφήβων

Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

  Ονοματεπώνυμο*:

  Ομάδα, Οργανισμός:

  Πόλη*:

  Τηλέφωνο*:

  E-mail*:

  Παρακαλώ πατήστε στο κουτάκι για να αποδεχτείτε τους όρους *

  Προσωπικές Συνεδρίες*

  • YOUR parenting – reparenting YOU
   Επαναπροσδιόρισε τον γονικό/φροντιστικό/εκπαιδευτικό σου ρόλο και φρόντισε το παιδί μπροστά σου αλλά και μέσα σου.
   (ατομικές συνεδρίες διάρκειας 1 ώρας, διαδικτυακά)
  • Couples & Parenting
   Υγιής σχέση – υγιής οικογένεια.
   (Ένα ζευγάρι γονέων, προσωπικές συνεδρίες διάρκειας 1,5 ώρας, διαδικτυακά)

  *Από 8 ετών προσφέρονται και προσωπικές συνεδρίες σε παιδιά.

  Group Ενηλίκων

  • Τhe Village
   Το δίκτυο στήριξης που σου αξίζει.
   (5-7 γονείς/φροντιστές, ομαδικές συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας, διαδικτυακά)
  • Circle Breakers
   Βοηθάμε να σπάσει ο κύκλος των τραυμάτων μεταξύ των γενεών.
   (6-8 εκπαιδευτικοί, ομαδικές διάρκειας 1,5 ώρας, διαδικτυακά)

  Group Παιδιών - Εφήβων

  • Leaderάκια
   Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.
   (4-6 παιδιά προεφηβικής ηλικίας (10-13 χρονών), 4 συναντήσεις τον μήνα διάρκειας 75 λεπτών, διαδικτυακά)
  • Rebels
   Οι ηγέτες του αύριο επαναστατούν!
   (5-8 έφηβοι (13-17 χρονών), 2 συναντήσεις τον μήνα διάρκειας 75 λεπτών, διαδικτυακά)

  Στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργασιών μπορούν να δημιουργηθούν πακέτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού, εκπαιδευτικού ομίλου ή ομάδας και ισχύουν ειδικές προσφορές. Αφήστε μια αίτηση και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

  273741685_10158418603097765_8136060524484041504_n


  Ο  Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.

  Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί.

  Τα βιβλία του Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνωστών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Τόσο αυτά όσο και το βιβλίο-ημερολόγιο Γράψε τη δική σου Ιστορία έγιναν γρήγορα από τα ευπώλητα της κατηγορίας τους. Το τελευταίο του έργο έχει τίτλο Η ΑΛΗ8ΕΙΑ και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες.

  Τυρίνος, ο κλέφτης φόβων είναι το πρώτο παραμύθι του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy με απώτερο στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αν τις είχαμε διδαχθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή κι έναν πιο όμορφο κόσμο.

  Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν.

  Η Βαλέρια Σελλά κατέχει πτυχίο Αγγλικής Γλωσσολογίας από το Stockholm University, στο οποίο εργάστηκε για 3 χρόνια ως βοηθός ερευνών. Έχει κάνει το μεταπτυχιακό της στη μελέτη της παιδικής ηλικίας (Child Studies) στο Linköping University.

  Είναι πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιρίστρια με διεθνή καριέρα και υπήρξε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας το 2010. Έχει δουλέψει με παιδιά και εφήβους στον χώρο του αθλητισμού ως βοηθός προπονητή σε ακαδημίες και camp στην Κύπρο και τη Σουηδία. Έχει επίσης εργαστεί ως βοηθός δασκάλας στη Σουηδία, όπου της δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει και με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

  Έχει εκπαιδευτεί ως Leader Trainer στην IslandofMan Academy του Νικόλα Σμυρνάκη. Έχει επίσης επιμεληθεί τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος Τυρίνος.
  Ο κλέφτης φόβων που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Νικόλα Σμυρνάκη. Πλέον είναι διευθύντρια της IslandofMan Children Academy.


  Η IslandofMan Children Academy είναι ένα σημαντικό μέσο για την εκπλήρωση του σκοπού ζωής της: να συμβάλει στην ενδυνάμωση των παιδιών και την αντιμετώπισή τους με σεβασμό, αγάπη και αποδοχή για αυτό που είναι, όχι μόνο για αυτό που μπορεί να γίνουν. Ταυτόχρονα, στόχος της είναι να βοηθήσει γονείς σε όλο τον κόσμο να απελευθερωθούν από τοξικά στερεότυπα και να ασκήσουν συνειδητά τον γονικό τους ρόλο ώστε να βιώσουν τη μητρότητα και την πατρότητα ακολουθώντας την αλήθεια μέσα τους.

  Όνειρό της είναι να βοηθήσει τον κόσμο να σπάσει τον φαύλο κύκλο των τραυμάτων μεταξύ των γενεών μέσω της ενσυναίσθησης και της αγάπης.
  20220717_194824-1-1-scaled
  Shopping Basket