Μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας κύριε Τραμπ | Νικόλας Σμυρνάκης

Ο Τραμπ, ο άνθρωπος αυτός με το μεγάλο μακροπρόθεσμο όραμα που χωράει όλη την ανθρωπότητα, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα. Την έκανε δηλαδή από το μεγαλύτερο στοίχημα της ανθρωπότητας τα τελευταία 200 χρόνια. Λέω μεγαλύτερο γιατί έχει να κάνει με τη σωτηρία ολόκληρου του πλανήτη. Δεν βρίσκω κάτι πιο σοβαρό από αυτό. Ίσως τον ειδοποίησαν ότι θα χάσουν μερικά δισεκατομμύρια δολάρια από τις πετρελαιοεταιρίες που θα πληγούν αν η συμφωνία προχωρήσει.

Και σου λέει “Δεν πάει να καταστρέφεται ο πλανήτης από το φαινόμενο του θερμοκηπίου”. Κι ενώ το 99% των επιστημόνων υποστηρίζουν ότι αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα υπάρξει επιστροφή, ο επιστήμονας που εμπιστεύεται ο Τραμπ, που ανήκει προφανώς στο 1%, λέει: “Αφού ακόμα έχουμε χιόνια σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, ο πλανήτης δεν υπερθερμαίνεται, άρα δεν υπάρχει φαινόμενο θερμοκηπίου, αλλά παγκόσμια συνωμοσία του 99% των επιστημόνων οι οποίοι θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να γίνουμε Έκο φρέντλι”. Όχι, αυτό δεν είναι πλάκα. Δεν είναι δική μου προσπάθεια σαρκασμού. Δεν είμαι τόσο καλός στον σαρκασμό. Περίπου αυτά υποστηρίζουν, με άλλα λόγια. Χειρότερα λόγια, και, εντάξει το παραδέχομαι, με λιγότερο σαρκασμό.

Αλήθεια, λέτε να το πιστεύει; Αυτό με το χιόνι; Αν το πιστεύει είναι ηλίθιος. Αν δεν το πιστεύει, δηλαδή αν προτιμά να είναι πλούσιος νεκρός από λιγότερο πλούσιος υγιής, είναι ηλίθιος. Ένας ηλίθιος θα μας κυβερνά ό,τι και να γίνει δηλαδή. Τι ηλίθιο.

Θα μου πείτε, αυτός θα προλάβει να κλείσει τα μάτια του πλήρης ημερών, θεωρητικά πάντα. “Έχουμε μερικά χρονάκια ακόμα”, πιθανότατα να σκέφτεται “πριν καταστραφεί εντελώς ο πλανήτης’”. Τώρα αν τα παιδιά του ή τα εγγόνια του πλημμυρίσουν, πάθουν καρκίνο, δεν έχουν νερό να πιουν, γη να πατήσουν, αέρα να αναπνεύσουν, λίγη σημασία έχει.

Κι όμως. Η καταστροφή – έχω να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη πέντε χρόνια γιατί αγαπώ τις λέξεις, τη δύναμή τους, το συναίσθημα που φέρουν και ειδικά τις αρνητικές επιλέγω να τις  χρησιμοποιώ συνετά, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως επιμένω ότι – η καταστροφή δεν είναι πολύ μακριά. Μερικές δεκάδες χρόνια με τον ίδιο ρυθμό απαιτούνται. Και αναρωτιέμαι. Ξέρετε πολλούς επιτυχημένους νεκρούς; Πολλούς επιτυχημένους πολύ άρρωστους; Πολλούς πλούσιους νεκρούς; Πολλούς πλούσιους πολύ άρρωστους; Τι σκέφτονται ακριβώς;

Το θέμα της κλιματικής αλλαγής πρέπει να μας απασχολήσει όλους περισσότερο. Και κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε, όσο άβολο κι αν είναι, για τη κτηνοτροφία και τη σχέση της με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η κτηνοτροφία ευθύνεται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Μεγάλο θέμα κι αυτό, αλλά ας το ανοίξουμε άλλη φορά. Εδώ μιλάμε για τον Τρομπ.

Αν έπρεπε να δώσω έναν εναλλακτικό τίτλο σε αυτό το άρθρο θα ήταν: Έχουμε τους Έλληνες πολιτικούς που μας αξίζουν και τον πλανητάρχη που δεν μας αξίζει. Σε αυτό το σημείο όμως θέλω να δώσω μια πολύ σοβαρή συμβουλή στον Τραμπ, γιατί ξέρω ότι είναι φαν του IslandofMan Success Philosophy. Κάθε μέρα του μεταφράζουν το άρθρο, το video, ή το απόφθεγμα στη σελίδα του Ανθρώπου στο ΝηΣί, και μετά βγαίνει από το σπίτι. Γι’ αυτό και θα είμαι πολύ προσεκτικός στη συμβουλή που θα δώσω, υπόσχομαι να είναι καίρια, του δε πόιντ, και να του φέρει άμεσα όσο και μεγάλα αποτελέσματα.

“Μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας κύριε Τραμπ”.

Σινσίρλι Γιόρς

Νικόλας Σμυρνάκης

ΥΓ

Οποιοδήποτε λάθος στο όνομα του Τραμπ δεν ήταν εσκεμμένο.

 —————————