Το laptop με όλα τα συγγραφικά έργα του ανθρώπου στο ΝηΣί, που “χάθηκε” | Νικόλας Σμυρνάκης

Μία από τις ευτυχέστερες μέρες στην πορεία μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το “γιατί” θα το βρείτε στα παρακάτω δύο κείμενα τα οποία αντέγραψα από τον τοίχο του Νικόλα Σμυρνάκη (facebook), τα οποία περιγράφουν μια παραλίγο τραγωδία με αίσιο τέλος. Πρόκειται για πραγματικά γεγονότα κι ας μοιάζουν βγαλμένα από ταινία ή μυθιστόρημα. Και όλα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες:

Δευτέρα, 20/10/14 , 13:17:Καλημέρα σε όλους. Χθες το απόγευμα έκανα το λάθος να αφήσω έξω από το σπίτι μου στο Ηράκλειο το laptop μου. Ένα mac book σε μια samsonide τσάντα.

Τα τελευταία 15 χρόνια, στην συγγραφική μου διαδρομή, το αρχείο μου έχει εμπλουτιστεί με χιλιάδες κείμενα, μικρά και μεγάλα έργα, τα οποία όλα βρίσκονταν σε αυτόν τον υπολογιστή. Πολλά από αυτά αδημοσίευτα, όπως το νέο μου βιβλίο, με τα αποφθέγματα του ανθρώπου στο ΝηΣί, το οποίο ετοιμάζεται καιρό.

Για όποιον το βρήκε και το έχει στα χέρια του, δεν έχουν απολύτως καμία αξία. Για μένα τεράστια. Σκέψου πως θα ένιωθες αν κάποιος σου στερούσε, πιθανότατα άθελά του, τις δημιουργίες και τον κόπο 15 χρόνων.

Δεν θεωρώ κλέφτη αυτόν που το πήρε. Όποιος το πήρε πιθανότατα να πήγε στην αστυνομία ή να το έχει σπίτι του και να έχει σκοπό σήμερα να το φέρει από το σπίτι μου και να ρωτήσει σε ποιον ανήκει.

Αν το φέρεις να ξέρεις ότι μετατρέπεσαι για το υπόλοιπο της ζωής μου σε φίλο και ήρωά μου. Και ξέρω πως να υπηρετώ και να ευεργετώ τους φίλους μου, να είσαι σίγουρος.
Απλά φέρε το εκεί που το βρήκες ή αν ήρθε στα χέρια σου χωρίς να ξέρεις από που, βρες με στο facebook με το όνομά μου: nicolas smyrnakis (τόπος διαμονής heraklion crete) και στείλε μου προσωπικό μήνυμα.

Αν δεν θέλεις να εμφανιστείς και να αποτελέσεις τον άνθρωπο που θα ευγνωμονώ για πάντα, απλά άστο εκεί που το βρήκες και να ξέρεις ότι θα έχεις κάνει μία από τις καλύτερες πράξεις στη ζωή σου. Και θα το βρεις πίσω πολλαπλάσιο γιατί το σύμπαν είναι δίκαιο. Όπως φέρνει πολλαπλάσιο κακό σε αυτόν που κάνει κακό, φέρνει πολλαπλάσια χαρά και ευδαιμονία σε αυτον που φέρνει χαρά.

Προσφέρεται αμοιβή σε όποιον το βρει.

Ζητώ και παρακαλώ από όλους τους φίλους μου στο Ηράκλειο να κάνουν share αυτό το post. Συλλογικός νους, σημαίνει συλλογική δύναμη, που φέρνει σπουδαία αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ.
Ο άνθρωπος στο ΝηΣί
Νικόλας Σμυρνάκης

Δευτέρα, 20/10/14 , 15:21:

Καλησπέρα σε όλους και πάλι!!! Το προηγούμενο post το τελείωσα με τη φράση:

Συλλογικός νους, σημαίνει συλλογική δύναμη, που φέρνει σπουδαία αποτελέσματα.

Όταν έβαλα το post για το χαμένο laptop, τη χαμένη δουλειά των τόσων χρόνων και το νέο βιβλίο με τα αποφθέγματα του ανθρώπου στο ΝηΣί που έπρεπε να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή, δουλειά περίπου τεσσάρων χρόνων, που δε θα ήταν ποτέ ίδια, καθώς πάρα πολλά αδημοσίευτα αποφθέγματα ήταν εκεί, σκέφτηκα ότι αυτό το post μπορεί να βοηθήσει στην ανεύρεσή του, καθώς κάποιος που το πήρε, μπορεί με τα shares να το δει και να το επιστρέψει.

Τελικά, δεν είδε το post, τουλάχιστον αρχικά, αλλά είμαι 1.000.000 σίγουρος ότι μετά από τα τόσα shares, τα σχόλια, τα προσωπικά μηνύματα τόσων φίλων αλλά και ανθρώπων που δε γνωρίζω, με τόση θετική και συσσωρευμένη ενέργεια προς μία κατεύθυνση, προς έναν στόχο, η συλλογική αυτή δύναμη, ο συλλογικός νους που σκεφτόταν μόνο ένα, την ανεύρεση αυτής της δουλειάς, έφερε λίγο μετά τη δημοσίευση, το μοίρασμα, τα σχόλια, τα μηνύματα….., τη λύση!

Έλαβα ένα τηλεφώνημα που έλεγε. “Σήμερα είναι η τυχερή σου μέρα”. Από έναν άνθρωπο που γνώρισα πριν έναν μήνα, που έπεσε στα χέρια του ο υπολογιστής καθώς του τον πήγαν εκείνοι που τον είχαν αγοράσει από κάποιον άλλον που τον είχε “δανειστεί”, αναγνώρισε το όνομά μου στο ξεκίνημα του υπολογιστή, εκεί που ζητάει κωδικό, και έπειτα είδε τα posts, αφού αρχικά δεν ήμασταν καν φίλοι στο facebook.

Βρήκε το τηλέφωνό μου από τον αδερφό του Γιώργο Δρετάκη ή Sekto, ο οποίος είχε ήδη μοιραστεί το post στον τοίχο του, όπως πολλοί από εσάς, και μετά από λίγο ο υπολογιστής ήταν στα χέρια μου.

Λέγεται Dretakis Michail και τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Όπως και τους δύο ανθρώπους που συμφώνησαν να τον δώσουν.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστώσω όλους εσάς για τη σιγουριά σας ότι θα βρεθεί, την οποία μου εκφράσατε με κάθε τρόπο και για τα μοιράσματα στο διαδίκτυο.

Και ας βγάλουμε ένα ακόμα όμορφο συμπέρασμα από ό,τι έγινε, εστιάζοντας για άλλη μια φορά στη λύση, που φέρνει τη λύση!


Η έλξη των πιο σπουδαίων στη ζωή μας έρχεται μόνο όταν τα επιθυμούμε σφοδρά, τα οραματιζόμαστε και όταν εμπλέκουμε πολλούς ανθρώπους στην επίτευξή τους. Η συλλογική δύναμη που δημιουργούν πολλά μυαλά που εστιάζουν σε έναν σκοπό δεν μπορεί απλά να βοηθήσει στην εύρεση ενός laptop, αλλά να στείλει πύραυλο χωρίς καύσιμα στο φεγγάρι.