Ψηφανάλυση | Νικόλας Σμυρνάκης

tumblr_m3mll4MtDm1r1cwub

– Όσοι ήθελαν να δικαιολογήσουν την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, είπαν «το ψηφίζουμε για να μη βγει η ΝΔ».

Να τι εννοούσαν: Κάποτε μας βόλεψαν και έχουμε υποχρέωση.

– Όσοι ήθελαν να δικαιολογήσουν την ψήφο στη ΝΔ, είπαν «η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ».

Να τι εννοούσαν: Τα χρήματά μας είναι ασφαλή με τους φίλους των τραπεζιτών.

Ας τους πει κάποιος, έστω εκ των υστέρων, πως ένα βραχυπρόθεσμο όφελος μπορεί να αποφέρει μια μακροπρόθεσμη καταστροφή, την οποία δεν θα υποστούν μόνο εκείνοι μα πρώτιστα τα παιδιά τους.

– Όσοι ήθελαν να δικαιολογήσουν την ψήφο τους στη Χρυσή Αυγή, είπαν «θέλουμε να νιώσουμε και πάλι Έλληνες, περήφανοι για ό,τι ήμασταν και ό,τι μπορούμε να γίνουμε».

Να τι εννοούσαν: Προφανώς οι περισσότεροι αυτό εννοούσαν, μόνο που δεν εννόησαν.

Να τι δεν εννόησαν: Έδωσαν ασυλία και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση σε ανθρώπους που λύνουν τις διαφορές τους με κράνη και ρόπαλα και μισούν μέχρι θανάτου όσους δεν έχουν το ίδιο χρώμα αίματος με εκείνους (τους έχω δει εν δράσει στις συνελεύσεις της ΑΣΟΕΕ ως φοιτητής και σκιάχτηκα..).

Και όσους δεν βαράνε προσοχή μπροστά στον αρχηγό τους. Και όσους δε ξυρίζουν το κεφάλι τους. Και  όσους δε φοράνε βέρμαχτ. Και όσους δεν πίνουν 4 κούφια, μελάτα και ωμά αυγά κάθε πρωί.

– Όσοι ήθελαν να δικαιολογήσουν την αποχή τους από την ψηφοφορία (40%), είπαν «εγώ δε συμμετέχω σε αυτό το στημένο παιχνίδι, σάμπως θα αλλάξει και τίποτα».

Να τι εννοούσαν: Όσο εγώ τη δουλίτσα μου την κάνω κι έτσι, δε πάνε να κουρεύονται όλοι οι άλλοι.

Όσοι ψήφισαν όλους τους υπόλοιπους έχουν λόγο και άποψη. Δεν θα κάνω εγώ τον μεταφραστή για όλους.